DÜNYA

Yayın Tarihi: 21.03.2016 Pazartesi 10:31:17

İtalya’da kebap yasaklandı

İtalya’da kebap yasaklandı

İtalya’nın tarihi kentlerinden Floransa’da “kentin kimliğini ve yemek kalitesini korumak” amacıyla restoranların yüzde 70’inin yerel olması koşulu getirildi. Türk restorancıların bir kısmı ise karara tepki gösterdi.

Günaydın et lokantalarının kurucusu Cüneyt Asan İtalya’nın mutfak kültüründe oldukça tutucu olduğunu belirtirken, “Floransa’da alınan kararın bir benzeri daha önce Fransa’da da alındı. İtalyanlar mutfaklarına karşı çok tutucudurlar. Dışarıdan gelen bir gıda ürününü bile kullanmak istemezler” dedi.

Gaziantep’in UNESCO’nun mutfak listesine tek başına bir kent olarak girmesinin ardından batıda Türk mutfağına karşı yoğun bir katı tutum içine girildiğini belirten Asan, “Verona, Floransa gibi şehirler tek başlarına bir mutfağa sahip değiller. İtalya’da yeniden faşizm hortlamaya başladı. Türk mutfağı dünyanın en lezzetli mutfağı bunun önüne geçmek istiyorlar” ifadelerini kullandı. Asan son günlerde Türkiye’de yaşanan politik gelişmelerin de İtalyanların bu kararından rol oynadığını dile getirdi.


[ucluhaber]

DİĞER HABERLER